Op zondag 11 juni vertrokken we met 10 richting Alle-sur-Semois. Daar verbleven we in hotel “Le fief de Liboichant”. Bij aankomst werden de kamers verdeeld en werd er afgesproken om nog een wandeling te maken richting centrum van het dorp.

Op maandag stond er een eerste fietstocht gepland. De tocht ging van Alle naar Sugny, vervolgens naar Pussemange, Laforet, Vresse-Sur-Semois, Membre, Orchimont, Nafraiture, Herisson, Hérissart en vervolgens terug via Membre en Vresse tot in Alle. Goed voor in totaal een goeie 65 km. Sommigen trokken ’s avonds nog hun loopschoenen aan, anderen hun wandelschoenen.

Op dinsdag stond de koninginnenrit gepland. Een mengeling van bergop, bergaf, vlak en mooie zichten. We vertrokken richting Vresse, Hargnies, Haybes. Vanaf hier begon het vlakke gedeelte. We reden kilometers langs de Maas (autovrij) tot in Monthermé en van hier begon het klimwerk terug tot in Alle. Met een 110 km. op de teller hadden we er een schitterende fietstocht op zitten.

Woensdag = rustdag. Alhoewel?! ’s Morgens stond er een wandeling van 9 kilometer op het programma, waarbij we vergezeld werden van Dago, de hotelhond. Het werden uiteindelijk 12,5 km. In de namiddag zijn enkele leden nog de fiets op gesprongen richting Bouillon ( in totaal hadden ze een 60 tal kilometer) en anderen zijn de kajak in gesprongen (voor een 13 tal km).

Op donderdag stond er opnieuw een rit van om en bij de 100 km. gepland. Dit keer zonder vlakke stukken. We vetrokken via Vresse en Petit-Fays naar Gedinne, alwaar we een circuit van ongeveer 50 km gingen afhaspelen. Op het hoogste punt van Namen, Croix Scaille, werd er eventjes gestopt. Daar staat de millenniumtoren die door enkelen van ons beklommen werd en van waar je een prachtig uitzicht had over de streek. De rit ging vervolgens via Willerzie tot in Bourseigne-Neuve alwaar het noodlot toesloeg. A.D. werd onwel en kwam zwaar ten val. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis van Namen, alwaar hij nog verblijft. De rest van de groep keerde terug via Vencimont, Sart-Custine tot in Gedinne en dan dezelfde weg terug tot in Alle.

De vrijdag werd er beslist om toch een klein toertje te fietsen. Het ging van Alle naar Sedan en Bouillon en zo terug naar Alle. Goed voor 57 km.

De zaterdag was het tijd om terug richting Veurne te keren.

Voor foto’s verwijs ik jullie graag door naar de facebookpagina van “wielertoeristen Veurne”.

Nog een dikke pluim voor alle deelnemers. Zonder jullie zou deze reis niet geworden zijn tot wat ze nu is. En wie weet, … misschien tot volgend jaar!

Els