Op zondag 29 april zijn wij (Willy en ikzelf Ronny) terug vertrokken voor onze jaarlijkse afspraak met de fiets in het zonnige doch heuvelachtig Mallorca. Ons doel is er enkele mooie, gezellige fietstochten in groep mee te rijden.
Bij onze aankomst op zondag word, zoals gewoonlijk, een briefing
gehouden en nadien gebeurt de ophaling van de huurfietsen.
Het weer is zo half en half doch de thermometer wijst gelukkig zo’n 18° waarmee we best tevreden zijn. Na 10 jaar zitten we nu in een ander hotel wat wel even wennen is.

MAANDAG 30 APRIL
Op maandag zijn we met een 60-tal fietsers verdeeld over 3 groepen vertrokken voor een tocht richting SA RAPITA, een kustdorpje gelegen ten Z.O.van Palma. Een rit van een kleine
80 Km over kleine golvende wegen. Er staat een flinke bries die ons wat parten speelt maar wegens de aanwezigheid van de zon konden we fietsen in zomerkledij.

DINSDAG 01 MEI
Hiernaast het weekprogramma van onze groep.

Palma bij valavond (01 mei 20u45)
DINSDAG 01 MEI
Vandaag zou een regendag zijn, althans volgens de meteo. Inderdaad deze nacht wat regen gehad. Vandaar geen fietsweer deze morgen en we zullen het opnieuw proberen, als het droog is, om 14 uur voor de 1ste heuvelbergrit van 90 km .Hopelijk lukt dit. Helaas!!! Spijtig dat we de rit naar Sencelles en Randa niet hebben kunnen doen wegens de weersomstandigheden. Deze tocht wordt dan verschoven naar donderdag ipv. rustdag Spijtig.
WOENSDAG 02 MEI
Vandaag staat de rit naar de Col de Sa Bataia, 881 m hoog en 8 kilometer klimmen met een stijgingspercentage van 6% op het programma. Deze col vormt de aanloop naar de hoogste top van Mallorca nl. De Puig Major met 1480 m.
Deze morgen zijn we dan ook gestart met een lichte bewolking maar gaandeweg kwam de zon meer en meer erdoor piepen. De heenweg liep via Senselles, Iloseta Silva naar de top van de col. Terug via landelijke weggetjes tot Sa Cabaneta en via San Jordi terug naar het hotel. Alwaar we onder een stralende zon nog even konden nakaarten over de mooie rit met in totaal toch een 1800 m hoogtemeters.
Als het weer het toelaat doen we morgen de rit naar Randa met aansluitend de 5 km lange beklimming naar de Cura ofte klooster.

DONDERDAG 03 MEI

Vandaag zijn we onder een stralende zon vertrokken richting Sant Jordi en langs de autostrade golvend omhoog tot aan de blauwe bol (voor de kenners), daar richting Sencelles genomen via goed berijdbare licht heuvelachtige wegen, richting Pina waar even gestopt werd voor een verfrissing. Vanaf hier terug licht bergop naar Algaida om uiteindelijk het dorpje Randa te bereiken. Hier begint de echte klim van 5 km naar een hoogte van 550 m met een stijgingspercentage van 6%. Op de top bevinden zich de restanten van een eeuwen oud klooster die goed bewaard is gebleven.
Kenmerkend van deze bergtop zijn de weerradar-bollen die van heel ver te zien zijn als een soort baken. Na de beklimming zijn we in vliegende vaart teruggekeerd via Ilucmajor naar Sa Arenal om dan na 4 km ons hotel te bereiken. Nog even vermelden dat 2 dagen naeen de beste klimmer uit Veurne kwam. Iedereen zal wel weten wie, hé.
Morgen wordt terug minder weer verwacht. Dit wordt een bangelijk afwachten,
Groetjes.
VRIJDAG 04 MEI
Het is zover, wegens de verwachte slechte weersomstandigheden werd beslist de konin-ginerit te schrappen en werd als alternatief een rit voorzien naar Sant Jordi, 84 km. Een kustdorpje gelegen langs de oostkust. Onder een zware bewolking en gemiezer en met amper 15° zijn we dan vertrokken. Naarmate de tocht vorderde begon het lichtjes te regenen met af en toe een opklaring. Op de terugweg zijn we via Ilucmajor en de plaat-selijke fietsroutes via Sa Arsenal teruggekeerd.
Morgen de laatste rit en hopende op wat beter weer,
De groetjes Ronny & Willy

Zaterdag 05 mei
Kort nieuws. Wegens de aanhoudende regen vandaag opnieuw geen rit.PECHWEEK!!!!! Morgen naar huis en kunnen genieten van de zon. Langs deze weg bedank ik m’n vaste Mallorca-copain Willy voor de fijne week die we samen hebben beleefd niettegenstaande het slechte weer.
Hopelijk volgend jaar beter weer.
Ronny