01/05/2016:

Vertrek uit Oostende met de eerste vlucht om 5 uur. Met de wagen richting vlieghaven. Ronny Norbert en ik. Controle i.v.m. terreuraanslagen ook hier merkbaar. Politie en militairen, even checken en doorrijden. Op de parking zoeken naar een plaatsje. Vele vluchten zijn omgeleid via Oostende. Een volle inkomhal, eerste vlucht krijgt voorrang bij het inchecken en nogmaals controle. Anders verloop alles vlot. Vertrokken om 5u07 en 2 uur later aangekomen in Mallorca. Bewolkt, wind en lichte regen, fietsen afhalen. Na de middag opklaringen en eerste fietstocht van ongeveer 70 km. De groep wordt in 2 verdeeld. Groep 1 rijdt aan een gemiddelde snelheid van 29,7 km/u, groep 2 aan een iets lagere snelheid. Achteraf nog een uurtje in de zon, avondwandeling en omstreekst 9u30 bedtijd.

02/05/2016:

11 uur: afhalen trui plus geschenkje van Action. Ronny krijgt volledige nieuwe fiets, de eerste was te klein.

14 uur: pittige rit naar La Rapita +/- 80 km, stevige wind

03/05/2016:

Naar Cura en Randa.

80 km en 5 km vrije klim. Is een beetje mijn berg. Ik kom als 3de boven, goed ik kan het nog. Tussen 14u en 16u zonnebad met drankje, heerlijk.

04/05/2016:

Toprit: 125 km Soler-Deia, Val de Mossa, Santa Maria Vrije klim +/- 20 km. Bij de eersten boven, goed zo ouwe kerel. Laatste klim bij Ronny gebleven, gezamenlijk naar boven, dat kan ook. Bij thuiskomst hebben we ons gezamenlijk aan de bar gezet. Zonnig, drinken allen een pintje (of 2 of ???), hebben het verdiend, zijn een close groep. Ook begeleider en echtgenote delen in de vreugde.

05/05/2016:

Lastige rit. 120 km. Met veel hoogtemeters. Via Buynola Esponles Banjalbufal enz., altijd op en neer. Vrije klim naar Col de Spie, samen met Ronny naar boven, prima. Naar Andsax afdaling. Men ziet nog wat de bosbranden aangericht hebben 2 jaar terug. Vrij naar col de Sacrue. Volg een Franse vriend van Stefan en Monique. Hij is outstanding. We halen iedereen in en ik ben tweede. Nu richting Palma met een niet te tellen aantal haarspeldbochten. Het wegdek is aangepast, vroeger was dit een zeer slechte weg. Doe het kalm aan en neem geen enkel risico. Daarna door Palma stad. Het is er druk. Het weer is omgeslagen. Het is fris en we drinken vlug een pintje of twee. Daarna naar de kamer voor een heerlijk lang warm bad.

06/05/2016:

Geen zon vanmorgen maar regen. Geen fiets maar een wandeling langs de promenade. Het weer wordt beter en om 14u maken we een rit naar Petra van 95 km. Een zeer glooiend parcours met een vrije loop van 10 km. Norbert, Dominique, Ronny en ikzelf rijden meer dan 40 km per uur. Wat een heerlijk gevoel dit nog te kunnen. Velen zeggen: “Proficiat pépé”. Terug met wind in de rug, via een grote baan naar Lac Major en dan in dalende lijn naar tot Playa de Palmas. Hoogste gehaalde snelheid is 65 km per uur. We kome om 18u30 via Saranjasa in het hotel.

07/05/2016:

Op de laatste dag is het fris en regenachtig. We maken een wandeling. Het is goed geweest en misschien tot volgend jaar.

Stefan en Monique,

Norbert,

Ronny,

Willy,

Dominique en vrouw