Beste leden;

Het bestuur dacht eraan om in 2017 een meerdaagse uitstap te organiseren naar de Ardennen.

Wanneer: Van zondag 11 juni tot en met zaterdag 17 juni of van zondag 18 juni tot en met zaterdag 24 juni (telkens 6 overnachtingen).

Waar: Le Fief De Liboichant in Alle-Sur-Semois. Dit is ongeveer 300 km rijden. Website: www.lefiefdeliboichant.be

Waarmee: Met eigen wagen. Wie rijdt en wie fietsen kan meenemen wordt later besproken onder de deelnemers.

Wat: Zondag, na aankomst een wandeling van een drietal km naar het centrum van het dorp, maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag een fietstocht van respectievelijk 63, 90, 90 en 144 km. Op woensdag een wandeling van 15 km of een bezoek aan Bouillon. De volgorde van ritten of wandeling kan aangepast worden ter plaatse in functie van het weer of het achterwerk. Vooraleer terug te keren op zaterdag mogelijkheid tot het bezoek aan de plaatselijke beenhouwerijen. Voor de geur alleen al zou je er binnen gaan (ham, droge worsten, paté, …).

Hoeveel: Normaal 93€ per persoon per nacht + 15€ per persoon per nacht opleg voor een éénpersoonskamer. MAAR: Wij krijgen dit aan 75€ per nacht en 10€ per nacht opleg. Dit betekent 450€ per persoon voor een tweepersoonskamer en 510€ voor een éénpersoonskamer. Uitgebreid ontbijt en een 5-gangen diner is inbegrepen. Drank is niet inbegrepen maar de drankprijzen zijn zeer schappelijk. Jacuzzi en sauna bezit het hotel ook. Fietsen kunnen in een afgesloten garage geplaatst worden.

Waarom: Een prachtige streek om te fietsen en te wandelen, het fietsen zelf is geen wedstrijd dus genieten van de streek is mogelijk, de ritten worden vooraf verkend, de uitbaatster is Nederlandstalig (geboren te Pittem), partners kunnen mee om wandelingen te maken. Er zijn vele wandelingen tussen de 8 en 23 km met verschillende moeilijkheidsgraad. Het eten is er lekker en zeker genoeg, ook na een intensieve rit. De optionele aperitief wordt voorzien van een hapje dat dagelijks varieert. Partners kunnen ook Vresse (6 km), Bouillon (25 km) en Charleville-Mezière (FR-50 km) bezoeken.

Hoe: Geïnteresseerden sturen een mail naar wtveurne@gmail.com en dit tegen 31 december 2016. Bijkomende vragen/informatie kan uiteraard ook gevraagd worden. In januari zal dan een vergadering plaatsvinden met de geïnteresseerden om de afreisdatum af te spreken en het hotel te boeken. Je bent echter maar definitief ingeschreven na de betaling van het hotel.

Hopende op een aantal geïnteresseerden en bij succes wordt het in 2018 eventueel een andere bestemming.

Onder het motto, laten we eens iets anders beklimmen dan de rode berg, zwarte berg, Kemmelberg of Cassel zonder dat de gemiddelde snelheid een prioriteit is.

Het bestuur.

 

PS Er zijn al 9 leden ingeschreven. De voorkeur gaat momenteel naar de eerste week (vertrek 11 juni).