Pagina afdrukken

De club

Fietsmogelijkheden

Eind 1970 werd WTC Veurne, onder impuls van Guido Hubrecht, door een 5-tal plaatselijke fietsliefhebbers opgericht. Door de jaren heen sloten zich steeds meer mensen aan. Een aantal groeide uit tot echte kilometervreters (zie eregalerij), anderen hielden het bescheiden maar genoten van het ruime aanbod dat deze dynamische club aanbiedt.

Momenteel is er keuze te over. Een klein overzichtje van de ritten die worden aangeboden tijdens het fietsseizoen dat loopt van 15 maart tot en met het eerste weekend van oktober :

  • zondag 1. om 9 uur (maart-april-september-oktober) of om 8u30 (zomerperiode). In de zomerperiode fietsen we een 70-tal km, de andere maanden een 50-tal. Er is telkens een tussenstop voorzien;
  •                2. Op hetzelfde ogenblik vertrekt een tweede groep die een hogere snelheid haalt en die geen tussenstop houdt ( 70 à 90 km);
  • zaterdag om 9 uur voor een langere rit van minimum 100 km;
  • zaterdag  om 13u30 wordt er een kleine 100 km gefietst;
  • Men krijgt ook de mogelijkheid om deel te nemen (individueel of in clubverband) aan brevetten en grotere tochten in Vlaanderen en Wallonië (bijv. Peter Van Peteghem Classic, Gent-Wevelgem, West-Vlaanderens mooiste, ….)

Ook op dinsdag en donderdag wordt er gefietst : dan vertrekken we om 9 uur, een andere groep om 13u30.

We vertrekken steeds op de Grote Markt te Veurne nabij de dienst voor Toerisme.

Ploeggeest

Bestaat ploeggeest binnen het wielertoerisme? Want er valt toch niets mee te winnen of te verliezen. En toch. Het belang van een goed werkende club heeft zeker zijn invloed op elk lid. Deel uitmaken van een dynamische wielerclub als WTC Veurne stimuleert elk lid ! Deze club heeft oog voor de mogelijkheden en beperkingen van al zijn leden.

Als iedereen binnen zijn eigen mogelijkheden zijn doelstellingen kan bereiken leidt dat tot tevreden leden. Met een goede clubspirit voelt iedereen zich thuis in de grote familie van wielertoeristen. Misschien een oproep aan al wie zich nog individueel doorheen onze streek fietst : sluit je aan bij WTC Veurne. Je zult je nooit de meerwaarde ervan beklagen  !

Veiligheid

Tijdens de ritten  is het verplicht om een helm te dragen. Verder houden we ons aan het geldend verkeersreglement.

 

 

Permanente koppeling naar dit artikel: http://wielertoeristenveurne.be/?page_id=29